Divendres es lliuraven les medalles d’honor i distincions del cos de Bombers de la Generalitat al Centre Cultural de Valls. El president de la Generalitat, Quim Torra, va encapçalar l’acte, i en el seu discurs va agrair als Bombers el seu paper l’1-O «defensant el poble». També va assegurar que el Govern està fent un esforç pressupostari per revertir la precarietat en el cos, i també va recordar que el 2020 s’incorporaran 400 nous bombers funcionaris, dels quals 150 ja s’estan formant a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. També hi va haver intervencions a càrrec de l’alcaldessa Dolors Farré, que va parlar de les greus afectacions de l’aiguat de dimarts a la Conca de Barberà;  i el vallenc Agustí Gatell, sotsinspector cap de Divisió de Planificació i de Gestió, qui va repassar la història del Cos de Bombers de Valls. Un cos que es va crear a finals de la dècada dels cinquanta del segle passat.

PUBLICITAT

Aquests guardons, que atorga el Govern, distingeixen la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei i dels serveis excepcionals realitzats. Enguany s’han lliurat fins a 482 distincions. A la trobada també hi van assistir el delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el secretari general del Departament d’Interior, Brauli Duart; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i l’inspector cap del cos de Bombers, David Borrell, entre altres.

L’acte es va tancar amb dos pilars reivindicatius de les colles castelleres, a l’exterior del Centre Cultural.

PUBLICITAT