La Cooperativa Agrícola de Valls ha començat a rebre aquesta setmana les primeres comandes per enviar calçots a diversos punts de l’estat espanyol. Les comandes, d’entre 500 i 800 calçots, provenen de restaurants de Santiago de Compostel·la i de Sant Sebastià. També s’ha interessat la Casa Catalana de Saragossa i es preveu que més endavant entrin peticions de l’estranger. L’any passat se’n van enviar a Brussel·les i a Islàndia. S’envien en transport refrigerat en un termini de 24/48 hores.

PUBLICITAT

Els calçots es venen per Internet o per emportar a casa, ja cuits. El president de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, Francesc Xavier Amill, assegura que hi ha una tendència creixent de comprar manats de calçots cuits, malgrat dupliquin el preu respecte als crus, a 0,25 euros per ceba cuita, aproximadament.

La IGP, amb una cinquantena de socis, celebra enguany el seu 25è aniversari, i és a punt d’inaugurar una exposició fotogràfica amb què es pretén posar cara als productors anònims d’un conreu en expansió del qual se’n fan licors, gelats, embotits i fins i tot pizzes.

La temporada de calçots es presenta de rècord, amb previsió d’arribar als 18 milions de cebes. Les calçotades mouen a l’entorn de l’Alt Camp un volum de negoci d’entre 12 i 14 milions d’euros.

PUBLICITAT