L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada dels regidors Marc Ayala i Jordi Cartanyà, van presidir aquest dimarts la taula de coordinació de les Decennals.

PUBLICITAT

Durant la reunió es va aprovar que l’any vinent els festius locals seran l’1 i de 2 de febrer. També es va acordar que a les escoles i centres educatius els dies de lliure disposició seran el 3 i 5 de febrer. Parel·lament, els professors de les escoles i dels instituts han proposat que, com ja va succeir fa deu anys, a canvi de treballar el primer dissabte de les Decennals, 30 de gener, en els temes educatius associats a la Mostra del seguici escolar, es pugui considerar dia no lectiu dijous 4 de febrer. Serà la Generalitat de Catalunya la institució que finalment haurà d’autoritzar aquesta proposta.

També es va aprovar que el pregó i el lliurament del Premi Decàlia es faran divendres 29 de gener en les franges de la tarda i de la nit, i en un mateix espai: el Teatre Principal. Per tant, es torna a apostar perquè el pregó tingui un aforament més ampli que en antigues edicions fins al 2001 quan es realitzava en el saló de plens de l’edifici consistorial.

Finalment, l’organització fa una crida al comerç local perquè es preparin tant els guarniments lluminosos com els tèxtils, per tal que la ciutadania pugui tenir a l’abast varietat de llums i els patrimonials domassos blaus.

PUBLICITAT