Aquest dijous, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va visitar la Comunitat de Regants de Valls per lliurar-los una còpia del conveni signat amb el Ministeri que permet al Departament d’Agricultura invertir 5 milions d’euros en la modernització del reg a la zona dels torrents de la ciutat. Després d’un periple que ha durat molts anys, Jordà va explicar que les obres podran començar durant el 2020.

PUBLICITAT

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, també es va felicitar per la notícia i destaca la unitat que hi hagut entre els diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament per trobar solució al tema.

El projecte global afecta 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 ha), i ateny uns 450 propietaris. Aquesta segona fase donarà servei a 202 hectàrees. El projecte preveu la canalització de la sèquia de la Marsala, la construcció d’una bassa de regulació d’aigua i també un sistema de telecontrol i automatització del reg. Els regants assumeixen un 10,5% de l’obra, que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase es van acabar l’any 2014, amb un cost de 4,4 milions d’euros.

Aquesta obra és un exemple del compromís del Departament d’Agricultura en la modernització de la xarxa de reg. La modernització del regadiu és clau per fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat i una oportunitat perquè en millora la gestió i la producció. El Govern de la Generalitat va aprovar a finals de l’any passat destinar 460 milions d’euros a infraestructures de regadiu fins a l’any 2032. Entre aquestes inversions, ja estava prevista la segona fase de modernització de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls. Amb aquesta inversió en infraestructura de reg, es garanteix la continuïtat en regadiu per fer una gestió sostenible de l’aigua i assegurar aquest recurs en els pròxims anys.

PUBLICITAT