El govern de la Generalitat de Catalunya declara la suspensió immediata de l’activitat i el tancament de pistes d’esquí, gimnasos, locals d’oci, discoteques i àrees comercials no destinades a l’alimentació i a productes de primera necessitat.

PUBLICITAT

El conseller d’Interior, Miquel Buch, demana a la població evitar qualsevol trobada, manifestació o activitats amb altres persones fora dels àmbits familiars, per evitar que es pugui propagar la malaltia. També es consciencia a la gent que eviti o limiti els seus desplaçaments.

Tot i això, Buch ha puntualitzat que la població no està confinada sinó que és tracta d’una recomanació. Des d’Interior demanen responsabilitat a la població.

El conseller ha avançat aquestes mesures, que són d’aplicació immediata i per un període mínim de 14 dies, i ha dit que els detalls s’especificaran en una resolució del govern sobre el cessament de l’activitat, a tot Catalunya, que es publicarà al Diari de la Generalitat.

El mateix Buch ha concretat que, fora dels establiments apuntats, l’ús dels espais públics, de comerços, bars i restaurants, de moment s’han de continuar seguint les recomanacions d’higiene i les distàncies de seguretat establertes, encara que tampoc es descarta prendre mesures més restrictives si la situació es complica.

PUBLICITAT