Pla mitjà de professionals processant mostres per detectar el coronavirus al Laboratori Territorial ICS Girona, el 17 de març del 2020 (horitzontal)

Durant la jornada del 3 d’abril a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’han confirmat 76 casos nous de coronavirus, elevant a 805 el nombre de confirmats acumulats. D’aquests pacients 294 es troben ingressats, dels quals 64 mantenen ingrés a l’UCI. Avui divendres han mort 17 persones, elevant a 69 el nombre de morts acumulats.

Pla mitjà de professionals processant mostres per detectar el coronavirus al Laboratori Territorial ICS Girona, el 17 de març del 2020 (horitzontal)
PUBLICITAT

Pel que fa a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre només hi ha hagut 3 casos nous confirmats de coronavirus, elevant a 111 el nombre total. D’aquests n’hi ha 30 hospitalitzats, dels quals 8 es troben a l’UCI. Una persona ha mort, elevant a 8 el nombre de morts acumulats.

Els ERTO registrats a Catalunya han superat aquest divendres la xifra dels 80.000 i ja deixen temporalment sense feina a més de 600.000 treballadors a tot el país, segons les últimes dades del departament de Treball. El balanç fins aquest divendres indica que 80.902 empreses han presentat un ERTO a Catalunya, i que hi ha 603.105 treballadors afectats. En comparació amb el dijous, el balanç d’afectats per aquesta regulació temporal de la feina a Catalunya ha crescut en 12.400 persones i les sol·licituds en 1.944. Les persones que s’hauran d’acollir a un ERTO a conseqüència de la crisi del covid-19 ja representen el 17,3% de la població ocupada a finals d’any.

Al Camp de Tarragona s’han tirat endavant 6.713 ERTO que inclouen 38.773 persones. L’increment durant les últimes 24 hores han sigut de 115 empreses i 546 treballadors. A les terres de l’Ebre ja s’han registrat 1.992 expedients temporals per a 7.993 persones. En comparació amb el dijous, el recompte s’ha elevat en total de 35 empreses i 234 afectats.
A la demarcació de Tarragona al llarg de l’última setmana s’han detectat més de 800 sol·licituds noves per ERTO i un augment de 3.400 treballadors. A l’Ebre, s’han incrementat en 195 les empreses i en més de 1.000 les persones afectades.

L’ajut de la Generalitat de fins a 2.000 euros exclou els societaris i cooperatius. Només poden demanar-los els que en l’última declaració de la renda tenien una base imposable de fins a 25.000 euros.

I acabem dient que els berguedans Climent Vila i Sílvia Mosella, impulsors del parc de terror Horrorland i responsables de l’ ‘escape room’ de terror a Berga Insomnia Corporation, han volgut posar el seu “granet de sorra” per ajudar a les famílies a fer més amè el confinament. Aquest dimecres han llençat un ‘escape room’ virtual, gratuït i per a tots els públics, que es pot fer des del menjador de casa. En menys de 48 hores, ja hi han jugat més de 1.000 famílies.

PUBLICITAT