El dilluns 27 d’abril hi haurà una part de la població que podrà començar a sortir al carrer, deixant així de banda el confinament total. ens estem referint als nens. Així ho feia públic el president del govern espanyol Pedro Sánchez aquest passat dissabte. Al llarg de les properes hores es donaran a conèixer les pautes que s’hauran de seguir per a que els petits puguin passejar i prendre aire fresc. De moment ja se sap que les sortides hauran de ser curtes, sense anar a parcs públics i acompanyats d’un adult. No s’imposarà l’obligació que els menors portin guants i mascaretes, però sí que es recomanarà que se’ls posin sempre que sigui possible. El govern limita la mesura fins als 12 anys i, per tant, els adolescents de 12 a 18 anys seguiran a casa.

PUBLICITAT

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, demana que els menors de 12 a 18 anys també puguin sortir.

Espanya registra un lleuger repunt de les morts per coronavirus: 430 en 24 hores. Això situa la xifra total de defuncions en 21.282. El nombre de contagis confirmats s’eleva als 204.178. Pel que fa al nombre d’altes, se n’han registrat 82.514 des que va començar la crisi.

Dir també que més de 1.000 sanitaris han hagut de ser aïllats per l’ús de les mascaretes fraudulentes del govern espanyol. Uns 31.000 professionals a tot l’Estat s’han contagiat del coronavirus des que va esclatar la crisi.

La conselleria d’Interior de la Generalitat està dissenyant escenaris per al desconfinament gradual en què avalua diferents condicionants. Preveu que després dels nens, els pròxims a poder sortir siguin els aturats, els teletreballadors, els afectats per un ERTO i aquelles persones que fan esport.

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya reclama ajudes directes, afavorir la liquiditat a les entitats, reduir el termini per cobrar factures de l’administració i un increment de recursos del 9%. Aquestes són algunes de les 12 mesures urgents que inclou el pla que la confederació ha enviat al president de la Generalitat, als partits polítics i a les entitats municipalistes.

Reserva de la Tierra dóna 5.000 viseres protectores a hospitals i centres d’assistència primària. L’empresa vinícola de les Borges del Camp ha lliurat material de protecció al Pius Hospital de Valls, Sant Joan de Reus, Móra d’Ebre i Dexeus de Barcelona

I en esports, l’hoquei patins català dona per acabada la temporada. La Federació Catalana de Patinatge ha decidit suspendre definitivament les lligues i ajornar les competicions de patinatge artístic fins al mes de setembre. Per la seva banda, l’Hoquei Club Valls, cinquè de Primera Catalana, seguirà un any més a la mateixa Lliga.

PUBLICITAT