Espanya es manté per sobre dels 200 morts diaris per coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha informat de noves víctimes mortals, 213 en 24 hores i 754 nous positius. El nombre de recuperats ja arriba als 128.511. A Catalunya se sumen 266 nous positius i 49 noves morts.

PUBLICITAT

La Generalitat aprova ajuts per les AMPA que organitzin els menjadors escolars. Amb aquest ajut, en forma de prestació econòmica única, es vol pal·liar el perjudici econòmic com a conseqüència del tancament dels centres educatius a partir del 13 de març per la Covid-19.

L’economia catalana cau un 3,9% interanual el primer trimestre per la crisi del coronavirus. El descens ha estat del 4,6% intertrimestral, el major retrocés des del 2000, mentre que en termes interanuals s’ha situat als nivells de la crisi financera del 2008.

La Cambra de Comerç de Tarragona demana que els establiments de més de 400 m2 puguin obrir en la fase 1. La institució demana posar en marxa l’economia com més aviat millor i amb garanties.

La patronal catalana Foment del Treball considera que el compliment estricte de cada requisit per a la superació gradual de cada fase de desconfinament “farà pràcticament impossible arrencar l’activitat econòmica en les pròximes dues setmanes. També demanen que es facilitin tests massius i fiables a totes les empreses.

PUBLICITAT