La Biblioteca Carles Cardó reobre els serveis dels espais d’estudi i consulta a sala, que se sumaran al servei de préstec ja operatiu des de fa unes setmanes. Així, l’equipament cultural permet l’accés presencial dels usuaris a les plantes baixa i primera de la biblioteca, en dos torns i amb una limitació horària de dues hores per persona. En concret els dos torns seran de 10 a 12h i de 12.30 a 14.30h, espai entre els quals es realitzarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions. Per a poder-los utilitzar caldrà fer reserva prèvia telefònica o telemàtica, tal com ja es realitza amb el servei de préstec. Així, es podrà sol·licitar cita prèvia a través del mail biblioteca@valls.cat o bé trucant al 977 636 012. Pel que fa al lliure accés als prestatges, a la consulta de diaris i revistes i a la secció infantil, aquests serveis es reprendran més endavant, en properes fases de reobertura.

PUBLICITAT

La biblioteca posa en marxa algunes mesures de seguretat addicionals per tal de garantir la seguretat de personal i usuaris, com la distància de seguretat entre persones a les taules, que comptaran amb places reservades en seients alterns, amb un aforament de l’espai del 50%. Els taulells d’atenció al públic comptaran també amb pantalles de protecció i els usuaris hauran de dur la mascareta en tot moment dins l’equipament, així com guardar la distància de seguretat de 1,5m. Pel que fa al material consultat pel públic, aquest passarà una quarantena de 48h.

D’altra banda, pel que fa al servei de consulta als ordinadors, la biblioteca habilitarà sessions de 30 minuts d’ús, també mitjançant cita prèvia. Les fotocòpies quedaran restringides als llibres que no es deixen en préstec i les revistes es podran endur en préstec prèvia petició o reserva. La represa de l’activitat de les diverses biblioteques públiques catalanes compta amb l’assessorament i coordinació del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i dels plans sectorials avalats pel Procicat.

PUBLICITAT