La Colla Joves Xiquets de Valls i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han formalitzat aquest dimecres el contracte de cessió del fons documental de l’entitat a l’Arxiu Municipal. L’acte de signatura ha comptat amb la participació dels representants de la junta administrativa de la Joves, així com dels darrers responsables de l’arxiu de la colla que efectua la cessió gratuïta d’un fons d’un gran valor històric i cultural que abraça des de l’any 1970 fins a l’actualitat. El president dels de la camisa vermella, Roger Estil·les, afirma que aquesta cessió és un pas molt important per la memòria històrica de la  colla.

PUBLICITAT

En concret, el fons té un volum aproximat de 24 metres lineals i inclou, entre d’altres materials, unes 70.000 imatges i 30.000 arxius gràfics i audiovisuals. Amb la cessió es garanteix l’ordenació i bona conservació de la memòria històrica de la colla que estarà dipositat a l’arxiu per a la seva divulgació, previ consentiment de l’entitat, i a disposició dels historiadors i investigadors del fet casteller que ho vulguin consultar. El fons podrà acollir ampliacions en el futur i per això mateix l’entitat també ha obert les portes a tots els membres de l’agrupació que vulguin fer aportacions del que és ja el Fons Colla Joves de l’Arxiu Municipal.

PUBLICITAT