Pla general dels alcaldes i representants municipals que presenten al·legacions en contra la MAT de Forestalia. Foto del 7 de setembre del 2021 (Horitzontal).

Les institucions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès uneixen força per rebutjar les línies de Molt Alta Tensió que proposa l’empresa Forestalia. El projecte vol construir cinc parcs d’energies renovables a l’Aragó per després transportar l’electricitat fins al Baix Llobregat.

Pla general dels alcaldes i representants municipals que presenten al·legacions en contra la MAT de Forestalia. Foto del 7 de setembre del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Es tracta, d’una línia que creua 35 municipis de la demarcació de Tarragona, i 22 són espais d’interès natural. Ja s’hi gan presentat al·legacions conjuntes i des de les administracions supramunicipals i els consells comarcals s’han unit per mostrar el seu rebuig.

A l’Alt Camp, son diversos els municipis afectats per la MAT, és el cas de Rodonyà (el municipi més afectat amb 12 torres). Valls també l’afectaria la línia de Molt Alta Tensió amb 4 torres. Els municipis amb més conseqüències Alcover (10), Vallmoll (9), Nulles, el Milà(9), Bràfim, Montferri (6), Vilabella(4) i Puigpelat (2).

Així explicava el rebuig cap a la proposta la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Segons exposen, la normativa preveu que les empreses que generen electricitat la portin mitjançant línies d’evacuació fins a les línies de transport, i el transport només el pot fer Red Eléctrica Española (REE).

A més, també es denuncia que la MAT tindria una capacitat per moure energia equivalent a quatre centrals nuclears, un volum molt superior als cinc projectes de renovables que el presentat per les empreses aragoneses. 

PUBLICITAT