Satisfacció a Valls per la tornada de l’activitat castellera per les festes de Santa Úrsula, però disparitat d’opinions a les colles per la limitació a 160 persones. El Departament de Cultura de la Generalitat especificava l’aforament permès amb mascareta, protocols d’entrada i un màxim de 15 minuts de durada per la construcció dels castells.

PUBLICITAT

A més, de demostrar la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Aquesta mesura, ha provocat diverses reaccions a la ciutat de Valls amb molta satisfacció per part del consistori que es tornin a fer castells i hi hagi un pla específic per tornar a viure l’activitat castellera, sobretot per Santa Úrsula a la Plaça del Blat. Així ho valorava l’alcaldessa de Valls, Dolors Ferré.

Per la seva banda, hi hagut contrast d’opinions entre les Colles Castelleres de la ciutat. El cap de colla de la Vella Xiquets de Valls, Albert Martínez ha explicat la seva contrarietat pel nombre de xifres per fer castells tot i que sigui un primer pas per tal que es realitzin castells sense limitacions.

Amb tot, el cap de colla Joves Xiquets de Valls Jaume Martí, celebrava la tornada a la normalitat de poder ampliar de 25 a 160 persones, tot i la limitació per  a les colles castelleres.

Així doncs, amb els protocols establerts per cultura tornaran els castells a la ciutat de Valls per Santa Úrsula. El pla entrarà en vigor a partir d’aquesta setmana després de l’aprovació del Comtè Tècnic del PROCICAT.

PUBLICITAT