Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui 16 de setembre I és que la Coordinadora de Colles Castelleres reclamen la totalitat d’aforament a les places i no es troben satisfets amb el protocol de 160 persones. Jonay González, bon dia.

La coordinadora de Colles Castelleres demana poder flexibilitar la mesura de poder fer més de 160 persones per castell. L’entitat que uneix 103 colles amb un total de 140 representants, ha expressat la seva preocupació pel límit establert per cultura ja que consideren “perjudicial per la pròpia essència de l’activitat castellera.”

A més, també en les mesures establertes, també s’hi ha mostrar la seva disconformitat amb l’obligació de fer tests els menors de 12 anys en cada assaig.

En aquest sentit, també s’hi ha expressat els presidents de les dues colles vallenques. Escoltem a Montse Solé, presidenta de la Colla Joves dels Xiquets de Valls.

Amb tot, des de la CCCC, s’ha replantejat també l’obligatorietat del públic assegut en les actuacions. En aquest sentit, es traslladaran properament els dubtes que genera el pla de reactivació de l’activitat castellera des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

L’Ajuntament de Valls conjuntament amb la fundació Ciutat de Valls i Càritas engeguen una nova linia d’ajuts per als alumnes en ensenyaments postobligatoris. Un projecte transversals tant d’entitats locals com del consistori tornen a dur a terme aquesta ajuda per joves estudiants vallencs perque segueixin els seus estudis postobligatòris.

En els darrers anys, l’augment ha sigut significatiu fins a les 48 sol·licituds i en funció la demanda, es podran aprovar més linies d’ajuts per poder dedicar-hi més recursos i esforços. 

Tanmateix, per obtenir aquesta línia d’ajuts és de 10.000 euros, d’entre 200 i 250 euros per alumne i es seguiran en funció als esforços i a l’expedient acadèmic. Tot plegat, per tal de fomentar els cànons de millora i esforç entre els vallencs.

La presentació de sol·licituds es podran realitza entre el 20 de setembre i l’1 d’octubre  ales dependències de VallsJove. Tot plegat, per tal de facilitar l’accés als ciutadans vallencs a seguir cursant els seus estudis previ al futur procés d’inserció laboral.

I acabem també parlant d’una altre acció social. L’Ajuntament de Valls i Creu Roja amplien la seva vinculació de col·laboració anual per fomentar la promoció d’activitats de l’entitat. 

Entre consistori i entitat han signat el conveni que dotarà d’una subvenció de 8.000 euros per el programa de distribució d’aliments i el Programa social per la millora de la salut visual d’infants i adults.

L’objecte d’aquest conveni és regular la subvenció concedida a Creu Roja per al foment i la promoció d’activitats de l’entitat. Amb tot, es tracta d’una acció complementària de les pròpies locals del personal contractat per Creu Roja.

Un conveni que s’amplia un any més i que des de la Regidoria d’Afers Socials es pretén arribar a un sector ampli de la població en situació de risc d’exclusió social.

PUBLICITAT