Destaquem el més important d’avui dimecres dia 22 de setembre i és que La Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls obre noves subvencions per donar suport a la cultura. Jonay González, bon dia.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Valls torna a fomentar l’activitat cultural i la reactivació del sector amb una línia d’ajuts per a associacions i entitats que fan possible la vida cultural a la ciutat. En total, es tracta d’una dotació d’uns 15.300 euros i s’hi poden adherir entitats que hagin desenvolupat alguna activitat durant el 15 de novembre del 2020 fins el 14 de novembre de 2021. 

Així doncs, les activitats subvencionables han de tenir lloc al terme municipal de Valls o fora d’aquest si es considera imprescindible per a la projecció de la ciutat. 

A més, en la valoració de projectes es tindran en compte les necessitats culturals de la ciutat, així com a les activitats festives i esdeveniments culturals i l’ús de la pròpia cultura com un element de cohesió social i dinamització comunitària. 

Per presentar-se a la convocatòria caldrà fer-ho adreçada a la Xarxa de Cultura de Valls amb un projecte que inclogui les dades de l’entitat, projecte de l’activitat i la memòria econòmica de les activitats subvencionables, entre altres. Les bases es poden descarregar a través del web de l’Ajuntament de Valls i es pot presentar de forma telemàtica a través de cultura@valls.cat.

El Centre de Lectura de Valls prepara la nova temporada cultural 2021-2022. Un nou curs que es prepara en el 160è anniversari de l’entitat. Tot plegat, amb la vista en les Festes Deennals de la Mare de Déu de la Candela on s’espera que s’hi acollin els actes tradicionals que podrien organitzar-se diverses activitats com el ball de gala. 

S’espera que en les properes setmanes es pugui fer la presentació de diversos projectes de quilòmetre zero i del món cultural vallenc, on es presentarà el proper divendres 24 de seembre a les 19h de la tarda a la sala de la Mare de Déu de la Candela. 

Així doncs, la Junta Directiva de l’entitat anima a tota la ciutadania a assistir a l’acte i així conèixer de primera mà la programació cultural del Centre de Lectura. Finalment, es recorda als assistents que vulguin presenciar la presentació de la nova proposta, que la sala d’actes del Centre de Lectura compleix totes les mesures sanitàries decretades per prevenir la pandèmia de la covid.

Parlem de les darreres dades de COVID-19 i és que l’Alt Camp manté el risc de rebrot moderat i Valls continua amb els indicadors favorables del risc de rebrot baix, amb només 18 punts. Entre l’11 i el 18 de setembre a la comarca s’han sumat 11 positius. 

En les darreres hores no s’ha confirmat cap cas nou de COVID-19 al municipi i l’Rt es troba en el 0,38. Per la seva banda, la incidència a 14 dies a la ciutat de Valls es troba en 46,65 amb un total del 0,8 % de percentatge de proves positives en les darreres 24 hores. 

Finalment, pel que fa a les dades a la comarca de l’Alt Camp, l’Rt està en 1,26 i el percentatge de PCR o Test d’Antígens positiu es troba en 2,55%. Val a dir, que hi ha municipis de l’Alt Camp com Alcover i Vilabella si que tenen un risc de rebrot elevat amb 297 i 209.

Parlem d’esports, per què el CB Valls Lear comença temporada de Copa Catalunya contra a la pista del Grup Barna a domicili. Serà diumenge a les 18h de la tarda en l’estrena de les vallenques en lliga regular, després d’una pretemporada de nivell i amb només un triomf però amb tot un Lima Horta B al Joana Ballart. 

Les de Benet Ibáñez que enceten la tercera temporada a la Copa Catalunya de forma consecutiva, voldran repetir fita fa dos anys jugant-i els playoff d’ascens i amb incorporacions de nivell com la ex del TGN Bàsquet, Núria Vilamajor.

La fase regula de la competició durarà fins el 6 de març i els derbis contra el TGN Bàsquet seran el 24 d’octubre al Sagrat Cor i el 29 de gener al Joana Ballart.

I fins aqui el VALLSINFO d’aquest 22 de setembre, us han parlat Jonay González i Èric Rosique, que de dilluns a divendres us portem la informació de la ciutat. Adéu fins la propera.

PUBLICITAT