Compte enrere per les Festes Decennals 2021+1 on finalment, després d’un any i mig torna la trobada de les Colles Castelleres a Valls. En aquest cas, es celebrarà el diumenge 30 de gener que comptarà amb les habituals dues rondes de castells i la darrera de pilars.

PUBLICITAT

De fet, la cita de les Decennals és l’única Trobada no competitiva que reuneix cad deu anys la major part de colles castelleres del país, que es retrobaran a la ciutat de Valls després de superar la pandèmia de la COVID-19.

L’Hort del Carme serà el centre neuràlgic de la trobada castellera. Un espai que es troba a tocar del Centre Històric del quilòmetre zero casteller que permetria més aforament de les colles i sense perdre la centralitat urbanística. Així ho explicava, l’alcaldessa de Valls, Dolors Ferré.

En aquest sentit, el coordinador artístic de les Festes Decennals 2021+1, Jordi Bertran ha explicat que s’ha treballat en la logística en els darrers mesos per poder-ho adaptar en l’aparcament de l’Hort del Carme, inexistent ara fa deu anys però que permet que hi siguin el prop de 100 colles castelleres amb tota la visual permesa.

Així doncs, es repren la convocatòria castellera que es reuneix cada deu anys i que en aquesta ocasió servirà per fer-se un retrobament després d’un any i mig d’aturada, on al 2011 van ser 57 colles participants.

Es preveu que l’esdeveniment sigui a les 12 del migdia i que la trobada a la ciutat de Valls permetrà comprovar el grau d’afectació real que ha tingut la pandèmia a les agrupacions castelleres. Així doncs, Valls tornarà a aplegar la trobada castellera a les Festes Decennals 2021+1.

PUBLICITAT