El grup municipal de la CUP ha donat a conèixer aquest dimecres, en roda de premsa, les al·legacions que presentarà a les ordenances fiscals, aprovades inicialment en el ple de l’Ajuntament de Valls del passat 25 d’octubre; i que ara es troben en exposició pública.

PUBLICITAT

En primer lloc, els cupaires afirmen que els ha generat una sensació agredolça les bonificacions previstes per a l’IBI. Tot i aplaudir que s’ha tingut en compte la renda, afirmen que ha faltat valentia per aplicar un topall a la renda màxima.

D’altra banda, els anticapitalistes mostren dubtes sobre la reducció del 50% de la bonificació a vehicles de més de 25 anys i lamenten que el govern de Junts i ERC no vulguin fomentar la sostenibilitat.

Pel que fa a la taxa de la brossa, els tres regidors de la CUP observen amb bons ulls els criteris, però reclamen que s’ampliïn a les entitats i que, com en la resta d’ordenances, s’hi apliquin criteris de renda i de dimensions  de la família.

A l’hora de fer una valoració general, la portaveu de la CUP, Ester Huguet, creu que amb la congelació de les ordenances es perd una oportunitat per dotar al consistori de recursos per fer polítiques públiques.

El text definitiu de les ordenances s’ha de sotmetre a votació en la sessió plenària d’aquest mes de novembre.

PUBLICITAT