L’Institut d’Estudis Vallencs ha presentat un projecte d’una Comissió de Llengua amb l’objectiu de millorar l’ús del català a la ciutat i ampliar el consens social a favor de la llengua. Un dels caps visibles de la comissió, Jordi de Bofarull, explica per quin motiu s’ha posat en marxa la plataforma Valls per la Llengua.

PUBLICITAT

Fins al moment, 53 entitats s’han adherit al manifest Valls per la Llengua. A més, s’han organitzat unes jornades entre l’1 i el 3 de desembre a l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’1 de desembre es farà una conferència a càrrec del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila, que parlarà sobre els reptes del català i les línies de treball per superar-los.

El 2 de desembre hi haurà un col·loqui per parlar de la situació actual del català amb la participació d’Enric Gomà, editor del llibre “Molt a favor. 57 propostes i un pacte per la llengua”.

Finalment, el 3 de desembre hi haurà la lectura pública del manifest “Valls per la Llengua”, en un acte que comptarà amb representants de les entitats adherides.

Els impulsors de la nova plataforma afirmen que aquestes jornades de principis de desembre serveixin perquè Valls tiri endavant iniciatives perquè el català sigui present als espais públics i a les converses.

PUBLICITAT