Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui dijous 4 de novembre, i és que l’Ajuntament de Valls busca mentors per a joves extutelats.

Així doncs, el consistori s’adhereix al projecte de mentoria “Ambtu”, el programa de mentoria social per acompanyar joves tutelats i extutelats des de la Regidoria d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls amb el suport de l’Associació Quilòmetre Zero i hi la col·laboració d’entitats com Egueiro i la Fundació Ginac que ja treballen amb casos particulars.

La finalitat del projecte “Ambtu” que es va desenvolupar l’any 2018 per l’associació Quilòmetre Zero, vol donar suport al jovent tutelat i extutelat d’origen immigrant a través de la mentoria d’algún voluntari.

Des de la regidoria fan una crida als vallencs i vallenques a poder apuntar-se a aquesta iniciativa i ajudar a convertir-se en referents per les persones d’aquest col·lectiu. De fet, serà una estada d’uns sis i nou mesos de durada, amb trobades setmanals de dues o tres hores. Una iniciativa que comptarà amb una sessió informativa el proper dijous 11 de novembre a partir de les 19h de la tarda a l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’Institut d’Estudis Vallencs ha presentat un projecte d’una Comissió de Llengua amb l’objectiu de millorar l’ús del català a la ciutat i ampliar el consens social a favor de la llengua. Un dels caps visibles de la comissió, Jordi de Bofarull, explica per quin motiu s’ha posat en marxa la plataforma Valls per la Llengua.

ins al moment, 53 entitats s’han adherit al manifest Valls per la Llengua. A més, s’han organitzat unes jornades entre l’1 i el 3 de desembre a l’Institut d’Estudis Vallencs. L’1 de desembre es farà una conferència a càrrec del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila, que parlarà sobre els reptes del català i les línies de treball per superar-los.

El 2 de desembre hi haurà un col·loqui per parlar de la situació actual del català amb la participació d’Enric Gomà, editor del llibre “Molt a favor. 57 propostes i un pacte per la llengua”.

PUBLICITAT