Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui dilluns 8 de novembre i és que les Colles Castelleres de Valls tenen una actuació plàcida per Vila-rodona.

Després d’un parèntesi d’un any per culpa de la pandèmia de la Covid-19, la plaça dels Arbres de Vila-rodona tornava a viure aquest diumenge, al migdia, la diada castellera de la Fira Agropecuària amb les dues colles dels Xiquets de Valls.

Quinze dies després de Santa Úrsula, ambdues colles oferiren una actuació de rodatge i moltes estrenes. La Colla Vella s’anotava la millor actuació del dia amb el 2de7, el segon 3de8 de l’any i el 5de7. S’acomiadaven amb tres pilars de 5.

A l’altre costat de la plaça, la Colla Joves renunciava als castells bàsics de 8. Els del carrer d’en Gassó descarregaven el 3de7 amb el pilar, el 4de7 després d’un intent desmuntat i el 4de7. A la ronda de pilars, alçaven un vano de 5.

Passada la Fira de Vila-rodona, Vella i Joves seguiran amb els assajos fins a mitjans de desembre. A falta de la confirmació oficial, s’espera que facin algunes sortides per preparar les Festes Decennals 2021+1 de l’any que ve.

Precisament, parlem de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021 + 1 no tan sols sumaran el número 1 com a eslògan sinó que també incorporaran una nova distinció festiva, la Candela Desenària. 

Aquest nou reconeixement posarà en valor la tasca d’una dona en el manteniment de la tradició patrimonial més preuada de la ciutat de Valls: les Decennals. Responent a la pluralitat de continguts de la festivitat extraordinària vallenca, la distinció podrà recaure en qualsevol dels onze àmbits temàtics en què està estructurada l’organització participativa de les Decennals.

La Candela Desenària tindrà un rol protagonista i protocol·lari en la celebració. Així acompanyarà l’àliga i el gegantó Lladrefaves en la sortida al balcó municipal, l’acte ritual que dóna el tret de sortida a la festa divendres 28 de gener de 2022. 

PUBLICITAT