Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat. Destaquem el més important d’avui dimarts 9 de novembre explicant que s’inaugura la temporada de calçots a Valls.

PUBLICITAT

Serà durant la 8ena jornada gastronòmica aquest 20 de novembre, que donarà el tret oficial de sortida de les calçotades a la Plaça del Pati. Unes jornades gastronòmiques del calçot que comptaran amb xefs de prestigi com Óscar Manresa, Joel Castanyé i Andreu Guasch, protagonistes del showcooking calçotaire.  

Durant la jornada hi haurà degustacions de vins de la DO Tarragona, croquetes de calçot realitzades per la recepta de Nando Jubany i mostres en directe de diverses receptes a base de calçots.

Així doncs, el Pati serà el lloc on s’inaugurarà la temporada ja des de tres quarts i cinc de 12  amb Quim Masferrer com a Amic de l’Autèntica Calçotada en un acte que servirà per inaugurar la temporada 2021-2022.

Una temporada de calçots que s’espera que es recuperi a les de l’any 2019, ja que l’any passat es van haver d’aturar les calçotades pels confinaments perimetrals i les limitacions en les trobades socials. Joan Linares, gerent de la Cooperativa Agrícola de Valls i secretari de l’IGP Calçot de Valls, parla de la quantitat de calçots que s’han plantat durant aquest 2021.

Així doncs, el proper 20 de novembre, la 8ena jornada gastronòmica del calçot donarà el tret de sortida a la temporada del producte quilòmetre zero de la ciutat de Valls.

També expliquem que l’Ajuntament de Valls enceta de nou, una quarantena de propostes de les activitats dins el Pla Educatiu d’Entorn pel curs escolar 2021-2022. Es tracten de plans pensats per donar eines i activitats escolars i extraescolars als alumnes dins i fora dels centres.

Una activitat, que ja es feia en els centres educatius vallencs, però que van suspendre’s per la pandèmia. Ara, s’engeguen amb propostes d’estudi assistit, tallers de gestió emocional, tallers de ciberseguretat, rutes per endinsar-se dins la ciutat de Valls, o propostes esportives.

PUBLICITAT