La diada castellera de la Fira de Santa Úrsula 2021 no deixa afectacions en els indicadors de la COVID-19. De fet, en els indicadors epidemiològics respecte fa 15 dies, no només s’han mantingut, sino que es situen en nivells més baixos.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, la diada de Santa Úrsula vallenca que es va celebrar coincidint amb l’aixecament de restriccions sanitàries, ha confirmat que la represa de l’activitat és segura.

Una diada que es va poder viure sense limits de castellers i amb el públic dret a la plaça del Blat de Valls, que no ha tingut cap impacte negatiu en els índex de transmissió de la pandèmia. La ciutat de Valls arrencava Santa Úrsula amb uns índex de rebrot situats en el nivell de risc moderat. Poc després de la fira vallenca, el risc de rebrot ja es situava en baix que s’ha mantingut fins aleshores.

La Fira de Santa Úrsula ha liderat, d’aquesta manera, la represa de l’activitat cultural, social i castellera en aquesta nova etapa d’aixecament de restriccions a Catalunya. La Fira es va poder celebrar amb un major nombre d’actes i, a la vegada, amb aires de normalitat i amb menys mesures de control.  

Des de la ciutat de Valls s’ha contribuït així de nou a consolidar la represa dels castells, com ja va succeir per Sant Joan, el mes de juny, amb la primera prova pilot en el món casteller que van impulsar conjuntament el consistori vallenc, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el Pius Hospital, l’ABS Valls Urbà-ICS i amb la validació del departament de Salut de la Generalitat.

PUBLICITAT