El ball parlat de la Rosaura tornaran a escena amb motiu de les Festes Decennals 2021+1 gràcies a una iniciativa popular. Un equip de vallencs i vallenques reintroduiran aquesta representació que ho faran persones vinculades a diferents entitats de la ciutat.

PUBLICITAT

El Ball de la Rosaura es tracta d’un ball parlat documentat històricament i que havia integrat el seguici cerimonial de Valls i que va ser descrit pel novel·lista Narcís Oller. L’escenificació es farà en diverses places i carrers del Centre Històric durant el matí i la tarda del 3 de febrer per la diada de Sant Blai. Dolors Farré, alcaldessa de Valls, parla que per les Decennals es recuperaran dos balls.

Així doncs, el text original s’adaptarà per tal d’aproximar la trama a la realitat actual, en què la traducció al català ha anat a càrrec de Pere Navarro, Toni Veciana i Magí Suñé. Una reintroducció que tindrà un caràcter inèdit i es podrà veure únicament per a l’ocasió amb motiu de les Decennals 2021+1. Albert Oliva, cap de la comissió de Cultura Popular de les Decennals, destaca el caràcter extraordinari del ball.

Un ball que recupera la itinerància en diversos punts de la ciutat i que ja representa  el mateix teatre popular en el decurs d’una mateixa representació. El ball parlat es realitzarà al Centre Històric vallenc amb tres horaris de matí tres de tarda, amb la plaça de les Garrofes com a espai emblemàtic. Un ball parlat emblemàtic que arribarà de forma extraordinària a la ciutat de Valls per les Festes Decennals 2021+1 durant la diada de Sant Blai el 3 de febrer.

PUBLICITAT