Lluitar contra la violència masclista “tots els dies de l’any” és el missatge que ha encapçalat el manifest en motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones a Valls que ha fet la vallenca Candela Massó Faba.

PUBLICITAT

Un acte on hi també s’han concentrat regidores, regidors i ciutadania a la Plaça del Blat de Valls on el manifest ha apuntat diverses tipologies de violència que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho. S’han tractat diferents tipus de violència en molts àmbits: la violència obstètrica, la violència digital o la vulneració de drets sexuals i reproductius, entre altres. Escoltem el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà.

TALL CARTANYÀ

A més, s’ha denunciat les violències que es pateixen tant a l’esfera pública com política con en l’àmbit institucional. Uns elements que es recolliran i es reconeixeran amb la modificació de la Llei 17/2020.  A més, durant el manifest de la vallenca Candela Massó, s’han subrallat punts com crear nous referents per construir masculinitats que siguin “lliures, responsables, igualitàries, inclusives i cuidadores”.

S’han programat actes des de la ciutat de Valls, com per exemple la Mostra de Videodansa el proper dimarts 30 de novembre a dos quarts de cinc de la tarda amb una videodansa per les dones oblidades. Finalment, el dia 2 de desembre, el Centre Civic de Valls farà una sessió de defensa personal per a dones.

PUBLICITAT