La primera sessió plenària presencial de l’Ajuntament de Valls des de l’esclat de la pandèmia, celebrada aquest dilluns 29 de novembre, ha tingut un final tens. En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de la CUP demanava la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia, per la seva ineficàcia i descoordinació en els últims episodis d’inseguretat que s’han produït a la ciutat. Escoltem el regidor cupaire, Francesc Xavier Anglès.

PUBLICITAT

En defensa a la feina executada per Garcia, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, lamentava la demagògia i populisme dels anticapitalistes.

Prèviament, la seguretat tornava a planar en l’ordre del dia del ple en forma de moció, presentada pel PSC i Ciutadans, per reclamar l’augment d’efectius de la policia local, el reforç de l’enllumenat i l’instal·lació de més càmeres de videovigilància. La portaveu socialista, Rosa Maria Ibarra, criticava la inacció i deixadesa de l’equip de govern des de la passada legislatura.

Des de Ciutadans, la seva portaveu, Cristina Laiz, afirmava que la situació al Barri Antic es completament diferent a la de fa vint anys enrere.

El mateix regidor de Seguretat, Enric Garcia, encara que es mostrava d’acord en el fons de la moció, responia que el text es trobava endarrerit pel fet que la setmana passada es va celebrar la Junta de Seguretat i ja es treballa en la instal·lació de noves càmeres de videovigilància.

Els dos grups proposants es quedaven sols a la votació ja que Junts, ERC i la CUP optaven per rebutjar-la.

PUBLICITAT