Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia de la COVID-19, Valls reprèn la tradicional festa dels Tres Tombs de Sant Antoni, declarats Festa Tradicional d’Interès Nacional i que enguany arriba a la seva 43ena edició.

PUBLICITAT

Arribarà el diumenge anterior al dia 17 de gener, la jornada que estava dedicada a Sant Antoni Abat. Enguany, la cercavila de vigília canvia de format i posarà en funcionament un nou protocol de benestar, tradició i qualitat, on s’estrenaran dos nos carruatges per la festivitat.

D’entre les novetats d’aquesta edició, destaquen l’estrena de dos carros pertanyents a la col·lecció de Cal Xolo. El primer es tracta de la replica d’un carruatge fúnebre vallenc, mentre que el segon és un carro aljub. Així explicava aquesta novetat, Tània Guasch, representant de la Societat de Sant Antoni de Valls.

Al seu torn, els Campaners de Valls realitzaran tocs manuals de campana el dissabte de vigília a les 12h del migdia i, la jornada central, al pas de la comitiva dels Tres Tombs per l’església de Sant Antoni, moment en què té lloc l’habitual benedicció d’animals i carruatges per part de la parròquia. També reprenent un bell costum vallenc, la Societat de Sant Antoni i els campaners reprendran aquest any la tradició de repartir coques de sucre entre tots els participants.

PUBLICITAT