L’Ajuntament de Valls guarnirà nous domassos la vesprada de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, serà el proper dijous 27 de gener. Aquesta nova ornamentació s’inspira en els dissenys modernistes que van predominar fins l’any 1930.

PUBLICITAT

Aquests domassos són obra del figurinista Amadéu Ferré, que també va confeccionar la darrera renovació dels gegants i gegantons de Valls. Així doncs, es guarnirà l’edifici consistorial de la Plaça del Blat amb un dels elements simbòlics que coronarà la posada a punt de les festes candelàries.

Com explica el propi figurinista “els nous domassos mostren influències a l’estil William Morris de la segona meitat del segle XIX, integrant, això sí, tendències medievals, renaixentistes, modernistes i fins i tot barroques, sobretot pel que fa a la convergència de varietat d’elements significatius que empaquen una creació majestuosa, amb un impacte gairebé operístic”. Es tracta, doncs, d’un disseny renovat i gestat a partir d’un acurat procés de documentació prèvia.

Entre els domassos, hi destaca el que cobrirà el balcó principal i que incorpora, seguint la consuetud protocol·lària, l’escut de la ciutat de Valls. El flanquejaran altres dos domassos a banda i banda, lluint un peveter brodat amb una flama encesa inspirat en les pròpies decoracions de la façana que llueix l’edifici municipal en els marcs de les finestres principals.

Un detall que sovint passa desapercebut per als vianants però que Ferré ha volgut posar en valor pel lligam amb la llum, ADN de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

PUBLICITAT