Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dilluns 13 de desembre. Avui destaquem que l’empresa italiana MarianoLight comença el muntatge de les lluminàries musicals de les Decennals. Jonay González. Bon dia!

PUBLICITAT

Aquest mes de desembre s’iniciava ja el muntatge, en concret, amb una gran bastida que sobresurt al passeig president Tarradellas del barri del Fornàs, i amb una estructura metàl·lica de 25 metres d’alçària que en els últims dies ha construït l’empresa catalana Foreseny i sobre la que s’implementaran, en les properes setmanes, les lluminàries musicals dissenyades especialment per a la celebració.

Luciano Mariano, conegut com “l’escultor de la llum” i propietari de la centenària firma de Corigliani d’Otranto, de la regió de Pulla al sud d’itàlia, visitava aquest dissabte i destacava l’envergadura del projecte.

El barri del Fornàs acollirà “Omega”, l’espectacle de lluminàries musicals que serà una de les grans novetats de les festes, mentre que al nucli antic  s’instal·laran les ornamentacions lumíniques patrimonials recuperades l’any 2011. A pesar que tota la preparació anirà a càrrec de la mateixa empresa, el coordinador artístic de les Decennals 2021+1, Jordi Bertran, assenyala els trets diferencials respecte a la passada edició.

Com a novetat i coincidint amb el centenari de les lluminàries elèctriques, que es van poder veure per primer cop el 1921 en substituir les anteriors de gas, aquestes seran amb la més avançada tecnologia LED, més eficient i sostenible. De fet, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, posava en relleu aquesta efemèride.

En total, hi haurà més de 350.000 llums al muntatge del Fornàs i 400.000 a les ornamentacions lluminoses del centre històric. Es tracta d’un nou format que sumarà encara més impacte artístic a les instal·lacions lumíniques. L’aplicació de l’última tecnologia LED permetrà una notable reducció del consum energètic, en xifres superiors al 60% respecte a fa deu anys, i serà més respectuosa amb el medi ambient.

Les lluminàries musicals del Fornàs s’estrenaran el 28 de gener, amb un itinerari que abans arrencarà al centre històric amb la cavalcada màgica i lluminosa a càrrec de la companyia francesa Quidams i els seus deu imponents cavalls d’ivori que conduiran fins al passeig President Tarradellas per a l’espectacle inaugural. 

Per primera vegada en la història, el muntatge de les lluminàries musicals es podrà veure en sis variants diferents durant els deu dies de les Decennals. Seran una cinquantena de passis, tots amb entrada gratuïta, que s’alternaran en el programa d’actes.

Parlem de cultura, i de castells, perquè la Colla Vella va anotar-se de nou una nova clàssica de 8. En una època poc habitual per fer castells, la Colla Vella convocava dissabte, a la tarda, una actuació especial al local social amb motiu de la Festa Anyal.

En una diada en solitari, els del Portal Nou descarregaven el 2de7, el 3de8, el 4de8 i el 5de7. Com a comiat, plantaven tres pilars de 5 i quatre pilars de 4.

PUBLICITAT