El Centre de Lectura de Valls presenta una publicació en format carpeta la qual contindrà 25 fitxes que recolliran la història dels diferents vallencs inclosos en la Galeria de Ciutadans Il·lustres. Aquest serà el primer títol a la història de la ciutat que ressenyi tots els ciutadans il·lustres fins al moment. L’entitat vallenca va engegar el cicle de conferències titulat “Festes Decennals 2021-21. Vallencs Il·lustres”, el qual va començar el mes de gener de 2020 i s’ha allargat fins aquest mes de desembre. Ara, com destaca el regidor de Cultura, Marc Ayala, es vol culminar aquesta tasca divulgativa.

PUBLICITAT

El president del Centre Lectura i coordinador de la publicació, Pol Montserrat, explica que el projecte s’ha d’entendre com una carpeta composta per làmines que es pugui anar actualitzat cada deu anys.

Per la seva banda, el representant dels ponents redactors, Marc Solé, parla dels textos sobre els diferents personatges que han escrit 22 ponents.

Finalment, el cap de la comissió de Cultura, Jaume Pros, destaca els dos factors que van influir a l’hora de donar el vistiplau a la iniciativa.

El disseny de la publicació ha anat a càrrec del vallenc Edu Vidiella, i els gravats que il·lustren la carpeta i les fitxes han estat fet per Núria Esteve. Pel que fa l’edició i impressió anirà a càrrec de les gràfiques, Graf 2000.

L’acte de presentació de la publicació tindrà lloc la setmana prèvia a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, el dilluns 24 de gener, a partir de les 7 de la tarda, a la sala d’actes del Convent del Carme. La presentació anirà a càrrec del biòleg i docent, Xavier Salat, i de l’arquitecta, Sònia Roca. Al mateix dia de la presentació es podrà adquirir la publicació, i els dies següents es podrà adquirir a les diferents llibreries, quioscos i papereries de la ciutat al preu de 10 euros.

També s’ha previst fer lliurament als diferents centres educatius de la ciutat d’uns quants exemplars perquè puguin servir com a material pedagògic pels seus alumnes.

PUBLICITAT