Els actes del 24 de desembre, coincidint amb la nit de Nadal, el Cant de la Sibil·la i la Missa del Gall, els quals s’organitzen a l’interior de l’Església de Sant Joan, s’avancen una hora amb motiu de les noves restriccions sanitàries decretades pel Govern de Catalunya i que, a falta que siguin validades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, implicaran que s’instauri el toc de queda entre la 1 de la matinada i les 6 del matí com a mínim durant quinze dies.

PUBLICITAT

Així doncs, el Cant de la Sibil·la tindrà lloc a dos quarts d’11 de la nit i la Missa del Gall a les 11. Tot i aquests canvis d’última hora, el rector de la parròquia de Sant Joan, Mossèn Joan Àguila, confia que per Reis es podrà organitzar, a l’interior de l’Església de Sant Joan, l’adoració de Melcior, Gaspar i Baltassar al Nen Jesús.

Aquest divendres i, per segon any consecutiu, Valls recuperarà el costum de decorar l’interior de la nau de l’església arxiprestal de Sant Joan amb neules, una expressió de cultura popular referenciada abundantment entre els segles XIV i XIX arreu dels Països Catalans i que encara es manté viva a Centelles i Mallorca. 

A més, durant el matí, també es farà la Desenramada de la creu de la imatge de Sant Joan a l’altar major. Es tracta que les flors enramades per vallencs i vallenques durant la vigília de Sant Joan es dipositen ara en la representació del Naixement ubicada al temple.

PUBLICITAT