Ses Majestats els Reis d’Orient avançaran el proper dimecres 5 de gener, de manera extraordinària la seva arribada a Valls, amb l’objectiu d’aconseguir una participació més popular durant tota la jornada, i per a una cultura segura. A més, la celebració d’enguany tindrà un caràcter excepcional degut a la proximitat de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. Així, els Reis i tot el seguici s’instal·laran al recinte exterior del Kursaal en l’estrena del Campament Reial, una de les principals novetats. Aquest nou espai acollirà, durant el matí i la tarda del 5 de gener, les carpes de Melcior, Gaspar i Baltasar, així com la comitiva de l’Emissari Reial, els patges i també totes les carrosses, màgicament guarnides per la nit i que presentaran, aquest any, un aspecte renovat.

PUBLICITAT

A la una del migdia, els Reis d’Orient seran rebuts per part de l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, a l’edifici de la Casa de la Vila, on saludaran als nens i les nenes des del balcó principal. Ja al vespre, tota la comitiva es traslladarà des del Campament Reial, ubicat a la Sala Kursaal, fins a la plaça de l’Estació on Ses Majestats, tot i no arribar en tren com és costum, mantindran l’inici de la Cavalcada des d’aquell punt, amb l’estació de tren com a teló de fons, la façana de la qual lluirà màgicament il·luminada per a l’ocasió. El seguici recorrerà els diferents carrers de la ciutat fins al Pati, aquest any amb una lleu modificació sobre el recorregut, degut als treballs d’instal·lació, al Centre Històric, de les lluminàries patrimonials de les Decennals. Així, l’últim tram de la Cavalcada no transcorrerà al carrer de la Cort i ho farà, al seu lloc, per les muralles de Sant Antoni i del Castell, el carrer Jaume Huguet i el Pati.

També durant la nit de Reis, i entre les novetats d’enguany, Ses Majestats realitzaran una recepció breu a l’Església de Sant Joan, on tindrà lloc l’adoració i la visita a la imatge de la Mare de Déu de la Candela, en un acte obert a tot el públic. Just després es reprendrà la comitiva reial fins el Pati, on els Reis s’adreçaran als nens i les nenes i rebran, de mans de l’alcaldessa i en nom de la ciutat, la clau que obre totes les llars vallenques.

Per a una Cavalcada segura, Ses Majestats fan una crida a l’ús de la mascareta i demanen al públic que aquest es distribueixi al llarg de tot el recorregut.

El 4 de gener l’Emissari Reial recollirà les cartes dels nens i les nenes als Arcs del Celler de Paborde, acompanyat del seu seguici de camells i sonadors.

L’Associació per la Cavalcada de Reis ha col·laborat, durant les darreres setmanes, amb els diferents centres escolars per fer possible la visita dels patges reials als espais educatius locals. El conjunt d’actes per a l’arribada dels Reis d’Orient compten amb el suport de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT