Les escoles han reobert aquest dilluns 10 de gener després del període nadalenc amb una modificació en el protocol sobre quarantenes per Covid-19. Els canvis contemplen que l’alumnat d’Educació Infantil i Primària únicament s’haurà de confinar quan hi hagi cinc casos o més a l’aula o un 20% del grup hagi donat positiu en un període de 7 dies. A les llars d’infants s’aplicarà el mateix criteri.

PUBLICITAT

A Secundària i FP es confinaran durant una setmana els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estiguin vacunats.

En les activitats extraescolars, a infantil i primària, s’hauran de quedar a casa tot el grup quan existeixi un positiu.

D’altra banda, el Govern de la Generalitat oferirà un test d’antígens gratuït a tots els nens i les nenes d’un grup de convivència estable si hi ha un positiu a l’aula. El grup no s’haurà de confinar però si fer la prova per detectar si ha contret la malaltia.

Les proves es faran a les farmàcies de manera supervisada, als infants de primària. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes immunitzats de secundària, com ja es feia en el primer trimestre. Als grups d’infantil, de menys 5 anys, les proves es faran als CAP’s.

Els testos es faran el mateix dia que s’hagi comunicat el positiu o l’endemà.

PUBLICITAT