Valls viurà aquest diumenge 16 de gener la celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni. Es coneixen com els més concorreguts de Catalunya i tenen uns trets característics que els fan únics en diferència de la resta.

PUBLICITAT

Després que fos inviable organitzar-los l’any passat per culpa de la Covid-19, enguany s’adaptaran a la situació sanitària actual. Ho explica la secretària de la Societat de Sant Antoni, Tània Guasch.

La novetat organitzativa més destacada dels Tres Tombs de la capital de l’Alt Camp és la prova pilot del manual de benestar i qualitat. És un full de ruta de bones pràctiques traçat per la Coordinadora de Tres Tombs de Tarragona. El protocol gira entorn a tres eixos principals: el benestar, la tradició i la qualitat.

D’entre les novetats d’aquesta edició, destaquen l’estrena de dos carros pertanyents a la col·lecció de Cal Xolo. El primer es tracta de la replica d’un carruatge fúnebre vallenc, mentre que el segon és un carro aljub.

Al seu torn, els Campaners de Valls realitzaran tocs manuals de campana el dissabte de vigília a les dotze  del migdia i, la jornada central, al pas de la comitiva dels Tres Tombs per l’església de Sant Antoni, moment en què té lloc l’habitual benedicció d’animals i carruatges per part de la parròquia. També reprenent un bell costum vallenc, la Societat de Sant Antoni i els campaners reprendran aquest any la tradició de repartir coques de sucre entre tots els participants.

El dia 15, vigília de la festivitat, a les sis de la tarda, la cercavila de la vigília adoptarà un nou format per retrobar-se amb els seus orígens i significat. El cos de la bandera de la Societat de Sant Antoni sortirà de la plaça del Carme per dirigir-se a la del Blat. Serà rebut a les portes de la Casa de la Vila. El trasllat de la bandera fins l’Ajuntament anirà acompanyat de la Cobla Momentània. En arribar de nou a la plaça del Blat, els assistents podran gaudir d’un petit concert a càrrec de la formació musical vallenca.

PUBLICITAT