Valls aposta per la màxima seguretat i responsabilitat en la Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans de les Festes Decennals 2021+1, prevista pel 30 de gener. Aquest dimecres, el passeig de l’Estació, nova ubicació de l’esdeveniment, ha estat l’escenari de la roda de premsa per explicar les modificacions aprovades dilluns a la nit, les quals s’adapten a l’actual situació sanitària. Hi han assistit membres l’organització, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el director de l’Àrea Bàsica Valls- Urbà, i els màxims dirigents de les dues colles dels Xiquets de Valls.

PUBLICITAT

El director artístic de les Festes Decennals, Jordi Bertran, assegura que el nou espai, d’uns 10.000 metres quadrats, compleix amb totes les mesures de seguretat.

Pel que fa l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, ha volgut apel·lar a la singularitat de la diada arran d’algunes renúncies de colles, com per exemple, els Minyons de Terrassa o els Capgrossos de Mataró.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Pau Camprovin, ha aprofitat l’ocasió per explicar de quina forma poden assajar actualment les colles.

El cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez, ha explicat que té intenció de reprendre els assaigs la setmana que ve. A més, ha posat en relleu que, malgrat la situació sanitària adversa, fer castells és segur.

A la Colla Joves Xiquets de Valls, no tenen clar quan començaran. De moment, els del carrer d’en Gassó han anunciat a la Trobada només hi alçaran un pilar. Escoltem la seva presidenta, Montse Solé.

Les dues colles dels Xiquets de Valls actuaran el 2 de febrer, a la plaça del Blat, amb motiu de la diada de la Candela. A la Colla Vella, les intencions són arribar-hi amb una actuació completa, és a dir, tres castells i un pilar. Per la seva banda, la Colla Joves no ha volgut desvelar quins són els seus plans.

L’actual normativa permet la celebració de les activitats castelleres i a més l’organització, amb l’assessorament de Salut, el Pius Hospital i l’ABS Valls-Urbà, reforça l’acte amb mesures addicionals.

PUBLICITAT