El Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, en col·laboració amb l’Institut Jaume Huguet, han impulsat un concurs de guarniments lluminosos en motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. Aquest concurs estava obert als estudiants dels cicles formatius de Formació Professional i dels Programes de Formació i Inserció que estiguessin relacionats amb la branca de l’electricitat i la mecanització de l’institut vallenc.

PUBLICITAT

El president del Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, Isaac Rubió, especifica com s’han treballat les propostes.

Per la seva banda, el director de l’IES Jaume Huguet, Josep Maria Soler, ha volgut posar en valor el potencial que tenen els estudis de Formació Professional a l’hora d’afrontar encàrrecs com aquest.

Les tres propostes finalistes han quedat registrades en propietat del Gremi, el qual en tindrà tots els drets de fabricació, reproducció i distribució. Totes les empreses afiliades al Gremi oferiran aquests guarniments a la ciutadania perquè puguin ser penjats als balcons i a les façanes dels edificis per il·luminar els carrers com és costum en aquesta celebració.

Els finalistes del concurs, que s’han conegut aquest dijous, han estat els grups formats per David Valls i Pol Abellà, del cicle de grau mitjà d’instal·lacions elèctriques; Mossab Doukali, Kevin Álvarez i Jonathan Pérez, del PFI; Iván León i Rubén Ramos, també del curs del PFI. El jurat ha estat format per membres de la Junta del Gremi i per personal docent del mateix institut.

En total s’han presentat fins a set prototips diferents, tots ells al voltant de la temàtica de les Festes Decennals. Tots ells han utilitzat la tecnologia d’il·luminació LED en la gamma de lluminositat de color blanc.

PUBLICITAT