El proper divendres 28 de gener, el Teatre Principal de Valls serà l’escenari del tradicional pregó, un dels actes rituals més significatius de les Festes Decennals 2021+1 i que marca la jornada en què s’anuncia el començament de la celebració.

PUBLICITAT

L’internacional director d’orquestra, Marc Moncusí, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la festa donat pas a la celebració col·lectiva. L’acte intercalarà la lectura del pregó per part del músic amb diferents apartats artístics que ompliran l’escena de l’històric coliseu estrenat a les Decennals de 1851.

A la roda de premsa de presentació, celebrada aquest dilluns, Moncusí, assegura que assumeix l’encàrrec amb gratitud i responsabilitat per unes Festes Decennals que sempre ha portat al cor.

El cap de la Comissió de Cultura, Jaume Pros, afirmava que en aquests dos anys que han estat treballant en l’acte del  pregó han hagut de fer nombroses modificacions del format per adaptar-se a la Covid-19.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, elogiava la feina de la Comissió de Cultura, sobretot, per haver triat un vallenc per fer el pregó.

Marc Moncusí gaudeix d’una extensa i variada trajectòria tant en el món simfònic i l’òpera, com en la música contemporània. En tot el món ha estat convidat a dirigir les més prestigioses orquestres com la Simfònica de Bejing (Xina), l’Orquestra Filharmònica de la Ciutat de Mèxic, l’Orquestra Filharmònica de Denver, The Hotckiss Philarmonic (Estats Units), l’Orquestra Simfònica Gran Mariscal d’Ayacucho (Veneçuela), l’Orquestra de Cambra de Florència o la Simfònica Abruzzese (Itàlia).

A casa nostra ha dirigit concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya o l’Orquestra Camerata XXI. L’any 2004 va fundar la Barcelona Modern Project amb qui ha enregistrat diversos CD’s, i ha tocat a Viena, Madrid, Bremen i Perpinyà, entre d’altres.

Actualment és el director artístic de l’Associació de Concerts de Reus, establerta al Teatre Fortuny, exercint un lideratge que aposta decididament pel talent nacional, adaptant-se a les exigències actuals i amb sensibilitat vers les qüestions que afecten la nostra societat.

PUBLICITAT