Pla general de la demostració de coure calçots a la plaça de l'Oli de Valls durant la Gran Festa de la Calçotada. Imatge del 26 de gener del 2020 (Horitzontal). 4640#Agencia ACN

Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimarts 18 de gener. Avui destaquem que ja és tot a punt per la Festa de la Calçotada que es farà a Valls aquest diumenge.

Pla general de la demostració de coure calçots a la plaça de l'Oli de Valls durant la Gran Festa de la Calçotada. Imatge del 26 de gener del 2020 (Horitzontal). 4640#Agencia ACN
PUBLICITAT

Aquest diumenge es celebra la Festa de la Calçotada amb pocs canvis respecte edicions anteriors. Enguany, torna la 40ena edició amb la il·lusió de reprendre la normalitat després que l’any passat fos en format virtual i es suspenés les calçotades pels comensals. Enguany però, hi ha certs canvis respecte la pandèmia, i s’ha limitat al nombre de participants a 20 persones.

La Festa de la Calçotada té com a gran atractiu el concurs de menjar calçots com a un dels actes principals que tornen per aquest 2021. Josep Maria Rovira, el president de la Cambra de Comerç de Valls ha destacat que la ciutat de Valls vol “fer pinya” per fer la Gran Festa de la Calçotada.

A més, sobre la campanya de la producció de calçots, el president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, ha explicat que la producció d’enguany es troba en un creixement “il·lusionant” i que es podria arribar als 20 milions que estaven previstos des de l’inici de temporada.

Així doncs, aquest diumenge ja és tot a punt per donar el tret de sortida a la tradicional Gran Festa de la Calçotada de Valls. Amb tot, s’espera menys públic per evitar massificacions provocades per la COVID-19 i es repartiran la meitat de lots de degustacions amb 12 calçots, salsa, aigua, cava i postres. 

A la plaça de l’Oli es faran també les demostracions de coure calçots a la graella. Finalment, els restaurants de la comarca de l’Alt Camp creuen que poden tenir una molt bona ocupació

Parlem de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, i és que El proper divendres 28 de gener, el Teatre Principal de Valls serà l’escenari del tradicional pregó, un dels actes rituals més significatius de les Festes Decennals 2021+1 i que marca la jornada en què s’anuncia el començament de la celebració.

L’internacional director d’orquestra, Marc Moncusí, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la festa donat pas a la celebració col·lectiva. L’acte intercalarà la lectura del pregó per part del músic amb diferents apartats artístics que ompliran l’escena de l’històric coliseu estrenat a les Decennals de 1851.

PUBLICITAT