El tarragoní David Martín s’imposava aquest diumenge en el Concurs de Menjar Calçots de la Gran Festa de la Calçotada. En tres quarts d’hora, Martín es cruspia 192 calçots, el que representa 2,70 quilograms d’aquesta ceba dolça. En acabar la competició, Martín feia aquesta valoració.

PUBLICITAT

Després d’un any d’absència, la Gran Festa de la Calçotada es tornava a celebrar als carrers i les places de la capital de l’Alt Camp, on s’hi han aplegat unes 20.000 persones. Es tracta d’una xifra més baixa que anteriors edicions, on s’havien quantificat 35.000 vingudes d’arreu del país. En aquesta ocasió, el programa s’ha adaptat al context sanitari i s’han reduït a la meitat tant les degustacions de calçots com els participants del concurs de menjar-ne.

El concurs de cultivadors tampoc fallava a la cita. El primer premi ha anat a parar a mans de Francesc Xavier Amill, qui assenyalava que no hi ha un secret per fer el millor calçot, però sí importa la manera com es cuida. D’altra banda, el concurs de Salsa de la Calçotada se l’enduia Francesc Invernon.

Al llarg del matí, els carrers i les places de la ciutat gaudien de la Cercavila de la Gran Festa de la Calçotada i, al Pati, de pilars de 5 a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Josep Maria Rovira, preveu que l’actual temporada de calçotades se situï en unes xifres anteriors a l’esclat de la pandèmia.

La Gran Festa de la Calçotada 2022 s’ha avançat un diumenge anterior per no coincidir amb la celebració les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, fixades entre el 28 de gener i el 6 de febrer.

PUBLICITAT