Aquest dimecres 26 de gener segueixen els actes previs de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. Des de les onze del matí, l’església de Sant Francesc és l’escenari per de l’exposició “Les Decennals a través del cartellisme, amb l’objectiu de veure l’evolució dels cartells que han tingut les Decennals al llarg dels anys.

PUBLICITAT

A les sis de la tarda, al local de la UAF, s’obrirà la mostra “La Candelera d’aquí i d’allà”, acte d’inauguració que també comptarà amb un concert de gralla i timbal a càrrec dels grallers de l’entitat.

El Convent del Carme acollirà, a les set de la tarda, el nomenament de les Ciutadanes Il·lustres. Són la científica Maria Murtra Casanovas i la pionera de l’aviació Dolors Vives Rodon. Durant l’acte es presentaran els retrats corresponents, que han estat pintats per Roser Vinardell i Maria Teresa Ulldemolins, respectivament.

Mitja hora més tard, a la Biblioteca Carles Cardó, es farà la presentació dels motlles del Blais, la galeta pròpia de la festivitat de Sant Blai.

A un quart de nou del vespre, la Sala Sant Roc presentarà l’exposició de Jaume Solé i el Retaule dels castells. Finalment, a tres quarts de nou del vespre, serà el torn de la inauguració de l’exposició comissariada per la historiadora Aida Sánchez i que viatja cap a les figures i les aportacions de les dues noves ciutadanes il·lustres.

PUBLICITAT