Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls especial Decennals d’aquest dimecres de gener, el tercer dia d’actes previs.

PUBLICITAT

Aquest dimecres 26 de gener segueixen els actes previs de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. Des de les onze del matí, l’església de Sant Francesc és l’escenari per de l’exposició “Les Decennals a través del cartellisme, amb l’objectiu de veure l’evolució dels cartells que han tingut les Decennals al llarg dels anys.

A les sis de la tarda, al local de la UAF, s’obrirà la mostra “La Candelera d’aquí i d’allà”, acte d’inauguració que també comptarà amb un concert de gralla i timbal a càrrec dels grallers de l’entitat.

El Convent del Carme acollirà, a les set de la tarda, el nomenament de les Ciutadanes Il·lustres. Són la científica Maria Murtra Casanovas i la pionera de l’aviació Dolors Vives Rodon. Durant l’acte es presentaran els retrats corresponents, que han estat pintats per Roser Vinardell i Maria Teresa Ulldemolins, respectivament.

Mitja hora més tard, a la Biblioteca Carles Cardó, es farà la presentació dels motlles del Blais, la galeta pròpia de la festivitat de Sant Blai.

A un quart de nou del vespre, la Sala Sant Roc presentarà l’exposició de Jaume Solé i el Retaule dels castells. Finalment, a tres quarts de nou del vespre, serà el torn de la inauguració de l’exposició comissariada per la historiadora Aida Sánchez i que viatja cap a les figures i les aportacions de les dues noves ciutadanes il·lustres.

Aquest dimecres, a les set de la tarda, al Convent del Carme, tindrà lloc en un acte obert a tothom, el nomenament com a Vallenques Il·lustres de la científica Maria Murtra i de la pionera de l’aviació Dolors Vives. Com és tradició, el nomenament de personatges il·lustres de la ciutat de Valls es fa sempre coincidint amb les Festes Decennals.

Durant l’acte es mostraran públicament i per primer cop els quadres d’un alt valor artístic, fetes per dues grans artistes de reconegut prestigi internacional, Roser Vinardell i Maria Teresa Ulldemolins. Totes dues mostraran els dos retrats que lluiran a partir d’ara en la Galeria de Ciutadans Il·lustres de la capital de l’Alt Camp.

PUBLICITAT