Aquest dimecres 26 de gener s’ha celebrat, a la sala d’actes de l’antic convent del Carme, l’acte oficial de nomenament de les Ciutadanes Il·lustres, la científica Maria Murtra Casanovas i Dolors Vives Rodon, pionera de l’aviació.

PUBLICITAT

Durant l’acte, presidit per l’alcaldessa de la ciutat, s’han presentat els retrats corresponents que passaran a integrar-se a la Galeria. Han estat pintats per Roser Vinardell i Maria Teresa Ulldemolins, respectivament.

El mateix dimecres, es va inaugurar l’exposició “Jaume Solé i el Retaule dels castells”. La presentació va anar a càrrec d’Albert Mercadé, doctor en humanitats per la UPF, crític d’art i director artístic de la Fundació Arranz Bravo d’Hospitalet de Llobregat.

D’altra banda, també es va inaugurar “Il·lustres en nom de dona” una mostra, comissariada per Aïda Sánchez, que ens permet viatjar cap a les figures i les aportacions de les dues noves ciutadanes il·lustres. L’acte va ser presidit per l’alcaldessa, Dolors Farré.

Una altra mostra que va obrir les seves portes és “Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari”, que es pot veure a les façanes de la seu social de la Unió Anelles de la Flama.

Durant aquesta setmana d’actes previs de les Festes Decennals 2021+1 també s’han fet els actes de presentació de la nova bandera cerimonial o la proclamació de la nova distinció Candela Desenària.

PUBLICITAT