La celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ha començat, a les 11 del matí, a l’Escola Mare Déu de la Candela, amb el descobriment d’una placa commemorativa per recordar les infermeres de l’Hospital d’Infecciosos que hi havia ubicat en aquest punt durant la Guerra Civil.

PUBLICITAT

L’acte conduït per la cap d’estudis d’aquest centre educatiu vallenc, Teresa Sanahuja, ha servit perquè l’alumnat conegui la placa i la seva història. També hi ha participat la historiadora i mestra, Pilar Vives. Vives ha posat en relleu que al centre hospitalari hi havia dues infermeres, encara vives, treballant per tenir cura dels soldats ferits.

Entre les autoritats i ciutadans que s’han aplegat davant de l’Escola de la Candela, hi havia la neta del director de l’Hospital de Sang i d’una infermera auxiliar, Sara Wielopolski, que ha destacat el valor humanitari del seu avi.

Com a cloenda de l’acte, la cantautora vallenca, Rosabel Bofarull ha interpretat una peça musical. També hi hagut parlaments de l’alcaldessa, Dolors Farré; i el director de l’Escola La Candela, Llorenç Gimeno, els quals han volgut reconèixer la importància que va tenir l’Hospital d’Infecciosos en aquella època.

PUBLICITAT