Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimecres 16 de març. Avui destaquem que els paradistes del Mercat de la verdura reclamen un espai digne.

PUBLICITAT

A partir d’aquest dimecres 16 de març, el Mercat de la Fruita i la Verdura hauria d’haver tornat a la seva ubicació original, a la plaça de l’Oli  i al carrer de la Carnisseria i deixar la plaça del Portal Nou.

Els comerciants de la plaça de l’Oli es mostren a favor que el Mercat torni al seu lloc d’origen. En canvi, els paradistes estan en contra del canvi i afirmen que l’Ajuntament ha pres la decisió sense tenir-los en compte.

De fet, els paradistes no han muntat les parades aquest matí en senyal de protesta i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s’ha compromès a trobar-hi una solució.

El 13 de maig de 2020, el mercat va reiniciar la seva activitat després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19 i va ocupar una nova ubicació a la plaça del Portal Nou de forma provisional, per garantir les mesures per a la prevenció i el control de la crisi sanitària per als mercats no sedentaris. 

En aquest moment, donada la situació de control de la pandèmia i la flexibilització de les mesures de distanciació social, el Mercat torna al seu espai original i històric, a la plaça de l’Oli i voltants.

Valls té una forta tradició de mercats als carrers i places, amb més de 800 anys d’història.  La ciutat té la concessió oficial de mercat setmanal els dimecres des de l’any 1210, en què el rei Pere II d’Aragó, va atorgar el privilegi tenint en compte la tradició dels mercats que ja es feien i la importància que en aquella època tenia la capital de l’Alt Camp.

Des de llavors, aquesta dinàmica no s’ha trencat mai i encara avui en dia els vallencs i les vallenques i gent de tota la comarca es donen cita cada dimecres i dissabtes per comprar productes frescos al Mercat de la Fruita i la Verdura.

També destaquem que hi ha hagut un seguiment desigual de la vaga escolar. Valls, com la resta dels municipis de Catalunya, començava aquest dimarts el primer de les cinc jornades de vaga d’Educació. A la capital de l’Alt Camp, alguns centres de la ciutat han superat el 50% del seguiment. Pel que fa els centres de primària i secundària de la comarca no s’han afegit a l’aturada.

En el conjunt de Catalunya, el seguiment de la vaga de docents als centres públics ha estat del 31,79%, dimarts a les 12 del migdia, segons les dades comunicades pel 90,7% dels centres del Departament d’Educació. Als centres concertats s’afegien a la vaga 8,7% dels docents segons comunicaven a la mateixa hora.

Per territoris, la participació més alta en centres públics era a la ciutat de Barcelona, amb el 38,75%, i la més baixa a les Terres de l’Ebre, amb el 14,61%. Als centres concertats, s’arribava al 13,59% de la participació al Baix Llobregat. El mínim era del 4,59% a Tarragona.

PUBLICITAT