Molt bon dia! Benvingudes i benvinguts. Aquest és el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat de Valls d’aquest dimecres 23 de març de 2022. Avui destaquem que les obres de la futura comissaria de la Policia Local començaran abans d’acabar la present legislatura.

PUBLICITAT

Com es va anunciar a finals de 2021, el futur equipament de la comissaria de la Policia Local de Valls s’ubicarà a la plaça Barbat i Miracle, a l’àmbit conegut com a Escorxador, una zona que es troba a tocar del Centre Històric i a la vegada molt ben comunicada amb la resta de la ciutat. Fins ara, s’ha començat la tramitació de la proposta de modificació del planejament d’aquesta àrea de 4.145 metres quadrats, dels quals 935 m2 es reservaran per la comissaria. En una entrevista al programa 21 de Ràdio Ciutat de Valls, el regidor d’Esports, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia, confia que les obres puguin començar abans que finalitzi l’actual mandat.

En la conversa, Garcia ha analitzat, entre d’altres temes, el pressupost de les seves àrees per aquest exercici 2022, la inseguretat al Centre Històric, la tasca de Protecció Civil en suport al poble ucraïnès i la situació dels clubs esportius de la ciutat. En l’àmbit esportiu, s’ha referit que el nou POUM contempla, tot i que no hi ha un projecte definit, la creació d’una tercera zona al barri de les Comarques.

Per acabar, el regidor de Junts per Valls, que no ha volgut desvelar si conformarà en els primers llocs de la llista de cara a les eleccions municipals de l’any 2023, ha tret importància a les pressions de la CUP, formació política que en algunes sessions plenàries li ha exigit la dimissió.

Recordeu que podeu escoltar l’entrevista sencera a Enric Garcia a Ràdio Ciutat de Valls.

Pel que fa a la Covid-19, s’eliminen les quarantenes de positius asssimptomàtics i lleus per Covid-19

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de Covid-19 a partir de dilluns vinent, així com els contactes estrets.

Aquesta modificació respon als alts nivells d’immunitat per la vacunació i s’engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la fase aguda. L’estratègia s’aplicarà sempre que els indicadors d’utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix. Els nous protocols s’adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de Covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Pel que fa a l’eliminació de les quarantenes, la Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l’ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables.

En aquest sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d’aïllament i control.

Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.

Valls celebrarà per quarta vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTI. Impulsada per Orgull Vallenc, Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, la quarta edició de la setmana LGBTI tindrà lloc del 25 de març al 2 d’abril.

La setmana segueix treballant en diverses línies, i intenta mantenir la diversitat de formats i de propostes i representar totes les realitats del col·lectiu LGBTI. El tret de sortida, a mode d’activitats prèvies, l’han donat les dues exposicions que hi ha a la ciutat, una al pati de l’IEV i l’altra a la Sala Sant Roc. La primera, “Lesbofòbia: vers i revers d’una violència patriarcal”, reflexiona al voltant de la discriminació del col·lectiu i es pot visitar fins el 27 de març i ha estat impulsada per la Regidoria d’Igualtat. La segona, Kobudai, de l’artista dmuntané, és una proposta artística al voltant de la sexualitat i del col·lectiu LGBTI. De fet, els actes de la setmana s’inicien el divendres 25 de març amb una visita guiada en aquesta exposició.

En l’àmbit de les xerrades també cal destacar la que oferirà el col·lectiu Panteres Grogues sobre la LGBTIfòbia a l’esport. En aquest sentit, són una de les entitats referents en l’àmbit esportiu pel que fa al treball del col·lectiu LGBTI. El Casal Popular serà l’espai que acollirà la xerrada, el dissabte 26 de març, així com el dinar popular i la festa posterior. 

En l’àmbit audiovisual, el dijous 31 de març la projecció de Sebastiane de Derek Jarman i el col·loqui del film amb Joan Gabàs farà reflexionar sobre una de les primeres propostes audiovisuals que tracta l’homosexualitat. Per altra banda, divendres 1 al pati de l’Heura la presentació del llibre “Unsex me!”, de Jaume Ferrer, aportarà la reflexió sobre el gènere.

Pels més petits, hi ha programat un contacontes infantil amb la travesti Personaje Personaje el dissabte 2 al matí al Casal Popular. De fet, treballar amb els més petits és un dels objectius de la setmana LGBTI. La setmana s’acabarà amb una festa a la sala RedStar de Valls. La informació de totes les activitats així com els horaris i modificacions que hi puguin haver es poden trobar a les xarxes d’Orgull Vallenc.

La il·lustració del cartell del 4rt Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista Alba Pocurull. En aquesta edició de la Setmana LGBTI hi ha col·laborat l’Institut d’Estudis Vallencs, l’Antena del Coneixement de la URV, la llibreria Roca, la sala RedStar i la floristeria Heura Musa.

També ens fem ressò que el proper diumenge 27 de març es clourà l’exposició Lumens 2021+1. Aquesta mostra que es va  inaugurar el dia 25 de gener amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 reuneix sis obres lumíniques provinents de la col·lecció del MACBA.

L’exposició, comissariada per Cèlia del Diego, presenta obres d’artistes internacionals. A més, aquesta mostra ha permès presentar el resultat de les obres d’ampliació del Museu de Valls, a la primera planta de l’edifici, que en un futur acollirà la col·lecció permanent de la institució.

D’altra banda, l’exposició sobre els cartells de les Decennals es prorroga una setmana i es tancarà definitivament el dia 3 d’abril. Aquesta mostra, organitzada pel Museu de Valls, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp i l’Arxiu Municipal de Valls, i comissariada pel director del museu, ha estat possible gràcies als fons dels dos arxius vallencs i de diversos particulars que han aportat la documentació necessària per fer-la possible. La mostra es complementa amb les imatges o pel·lícules de les festes des de 1’any 1921 fins el 2011. 

Els cartells de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela han estat històricament la imatge de la celebració. A l’exposició es pot veure, per primera vegada, un recull exhaustiu de tots els cartells coneguts de les festes. A través d’ells es pot observar com ha evolucionat el seu disseny, i també la festa, des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat. Pels artistes vallencs poder fer el cartell de les festes, ha estat un honor i un reconeixement.

I un breu apunt d’esports. El proper 22 de maig hi haurà eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. El 22 d’abril es farà a Mataró una assemblea extraordinària i el 29 s’obrirà el termini per presentar candidatures. En principi, es coneix que l’actual president, Joan Soteras es presentarà a la reelecció. També ho farà l’expresident del Cornellà, Àlex Talavera.

I fins aquí el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat de Valls d’aquest dimecres 23 de març de 2022. Us ha parlat David Prats en el marc d’un nou tram informatiu on us expliquem tot allò que succeeix a la nostra ciutat. Adeu fins la propera.

PUBLICITAT