L’Ajuntament de Valls i els paradistes han tancat l’acord definitiu per instal·lar el mercat tradicional d’alimentació de la fruita i la verdura dels dimecres i dissabtes en tres espais situats tots a l’interior del centre històric. D’aquesta manera, a partir d’aquest dissabte s’aconseguirà reprendre l’activitat després d’unes setmanes de protesta. L’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, destaca que els paradistes tindran totes les facilitats per aparcar les furgonetes.

PUBLICITAT

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, explica que la zona del mercat serà a les places del Blat i de l’Oli i a la zona de l’aparcament de Sant Antoni.

Tot i l’acord, el representant dels paradistes del Mercat de la fruita i la verdura, Antoni Ferrer, assegura que la nova ubicació no els desperta gaire optimisme, però han hagut de cedir per abastir a la ciutadania.

Els tres emplaçaments on se situarà a partir de demà dissabte el mercat són molt propers entre ells i d’aquesta manera es genera un nou circuit per als clients, més còmode, accessible i compactat. A més, s’obrirà per als vianants el pas que, a través de la zona del Museu Casteller, comunica de manera directa les places de l’Oli i del Blat. La plaça de l’Oli esdevindrà així l’àrea central del mercat, a tan sols uns 30 metres de l’aparcament de Sant Antoni i a poc més d’un centenar de metres de la plaça del Blat.

D’aquesta manera es manté la ubicació del mercat a l’interior del centre històric de Valls i també del seu principal centre de botigues de proximitat que forma tot l’entorn comercial de la Cort i plaça de l’Oli, d’acord amb les condicions fixades per l’Ajuntament i compartides i consensuades també per veïns i comerciants. Es vol així, que l’activitat del comerç i del mercat continuïn generant sinergies entre ells i sumant en favor de la recuperació del centre històric.

PUBLICITAT