El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, presentava aquest dijous el Pla director urbanístic (PDU) que regularà la implantació d’un nou polígon industrial i logístic a la Plana de l’Alt Camp, dins de l’Estratègia de Sòls d’Activitat Econòmica que impulsa el Departament de Catalunya.

PUBLICITAT

En l’acte, celebrat a Vila-rodona, hi van participar els quatre municipis que el conformen (Vila-rodona, Valls, el Pla de Santa Maria i Alió). En el torn d’intervenció, Puigneró afirmava que el nou pla director urbanístic persegueix dos grans objectius.

El PDU tindrà 3.700 hectàrees, de les quals el 52% es destinaran a sòls de protecció de valors ambientals i paisatgístics, mentre que unes 835 hectàrees seran per a ús econòmic.

Aquest mes s’impulsarà un procés de participació ciutadana amb quatre sessions informatives perquè les entitats, teixit econòmic i veïns dels municipis implicats coneguin el nou projecte i puguin comprendre el seu abast. L’aprovació inicial del projecte es preveu per a aquest estiu, mentre que la definitiva arribaria el desembre d’aquest any. Si es compleixen els terminis, les obres haurien de començar a finals del 2023.

PUBLICITAT