La Setmana Santa vallenca recupera el format habitual aquest 2022 després de les alteracions dels dos últims anys per culpa de la crisi sanitària de la Covid-19. El passat cap de setmana, se celebrava la 16a Processó del Sant Crist de Lepant, la benedicció de Rams i el Via Crucis de les Confraries i Germandats pels carrers del centre històric.

PUBLICITAT

Dilluns, a les 8 del vespre, tenia lloc el trasllat de la imatge del Sant Crist de Sant Joan des de l’Església Arxiprestal de Sant Joan fins el Monestir de les Monges Mínimes amb la participació dels Armats. Una hora després des d’aquest mateix Monestir començava el Via Crucis Nocturn. L’itinerari va ser carrers Sor Filomena Ferrer, Onze de Setembre, Roger de Flor, Bòbila, Carles Cardó, Santa Joaquima de Vedruna, Passeig dels Caputxins, Font de la Manxa, Jaume Huguet, el Pati, carrer de la Cort, plaça del Blat i Església de Sant Joan. El president de l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa, Miquel Ugal, explica  les novetats que s’han implementat en el Via Crucis d’enguany.

Els actes de Setmana Santa a Valls continuaran Dijous Sant amb l’Eucaristia del Sant Sopar i ofrena del ciri Pasqual. De cara a Divendres Sant, destaca el Via Crucis Interparroquial, l’exposició dels Misteris i la Processó del Sant Enterrament.

PUBLICITAT