Aquest divendres 15 d’abril, Divendres Sant, Valls recupera la tradicional Processó del Sant Enterrament després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la Covid-19.

PUBLICITAT

El seguici processional, que compta amb els armats, misteris, germandats i confraries; i grups de sonadors, sortirà, a partir de les 10 de la nit, des de l’Església Arxiprestal de Sant Joan, per recórrer els diferents carrers i places del centre històric. Les previsions de l’organització són que hi participin unes 500 persones. El president de l’Agrupació de Confraries i Germandats, Miquel Ugal, explica que la processó mantindrà l’art i silenci, distintius que s’empren des de la seva represa l’any 2003.

Més enllà de la Processó del Sant Enterrament, els actes del Divendres Sant començaran, a les 9 del matí, amb el Via Crucis Interparroquial, des del santuari de la Mare de Déu del Lledó fins a l’església de Sant Joan.

A partir de les 6 de la tarda, des de l’església de la Mare de Déu del Carme fins a la plaça del Blat, sortiran els armats i centurions; i s’efectuarà la pujada dels misteris, els quals restaran exposats fins al començament de la processó.

A 2/4 de 7 de la tarda, al Pati, hi haurà una exhibició dels armats. I en acabar, aquests emprendran el retorn cap a l’església del Carme. Mitja hora després, a l’església de Sant Joan, tindrà lloc la pregària d’adoració al Sant Crist i la baixada de la imatge des del presbiteri fins a la porta de la parròquia acompanyat pels centurions, on quedarà exposat el Sant Crist.

Entre les 7 de la tarda i les 10 de la nit, a les places del Blat i l’Església, es faran els canvis de guàrdia del centurions que custodien el Sant Sepulcre i dels armats que custodien la imatge del Sant Crist.

De cara a dissabte de Glòria, tindrà lloc la Vetlla Pasqual. A Sant Joan, començarà a les 11 de la nit; i al Lledó, a partir de les 8 del vespre.

Finalment, diumenge de Pasqua, les parròquies de Sant Joan, el Lledó, Monges Mínimes i Sagrat Cor predicaran la Missa de Resurrecció en els seus horaris habituals eucarístics.

PUBLICITAT