El grup municipal d’ERC-Compromís per Valls ha expressat en un comunicat, després de la presentació fa unes setmanes del projecte PDUAE de la Plana de l’Alt Camp, el seu desacord en la gestió que ha encapçalat el vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró. Els republicans consideren que projectes d’aquesta magnitud requereixen el consens de totes les parts implicades, no només dels ajuntaments. Escoltem el portaveu d’ERC-Compromís per Valls, Jordi Cartanyà.

PUBLICITAT

Des del mateix grup municipal afirmen que un tema d’aquesta transcendència no es pot decidir als despatxos. A més, es puntualitza que el Govern ha de garantir la disponibilitat de sòl industrial de cara el futur i reforçar el model industrial per als propers 10-20 anys.

ERC-Compromís per Valls creu que a la capital de l’Alt Camp s’estan quedant sense sòl disponible. Durant els darrers anys, s’han implantat diverses i noves empreses a la ciutat, als espais encara disponibles, de manera que, alhora, s’han creat nous llocs de treball.

Finalment, la coalició assenyala que Valls disposa d’un polígon industrial i diversificat, amb més de 500 empreses, un model que HA permès que l’impacte de les últimes crisis econòmiques no hagi estat més greu respecte d’altres poblacions.

A partir d’aquestes crítiques des dels ens locals, el Departament de Territori de la Generalitat estudia què fer amb el PDUAE de l’Alt Camp. També la Plataforma Territori Sostenible del Camp creu que la seva pressió ha provocat el canvi d’opinió dels consistoris de Valls i del Pla de Santa Maria.

PUBLICITAT