Fins el proper 30 d’abril, es manté obert el període de votacions dels pressupostos participatius. Durant tot el mes, la ciutadania pot escollir entre un total de 39 propostes que han estat validades pels serveis tècnics municipals d’entre totes les elaborades pels vallencs i les vallenques durant la fase de presentació celebrada el novembre de l’any passat. Es sotmeten a votació propostes d’àmbits diversos com urbanisme, mobilitat i medi ambient; salut i esports; cultura, educació i oci; serveis públics i també projectes de Centre Històric.

PUBLICITAT

Els Pressupostos Participatius de 2022 compten amb una inversió de 250.000 euros, dels quals 62.500 estan reservats  a propostes del Centre Històric.  Les votacions poden ser presencials en punts fixos o mòbils, com per exemple, el que s’instal·larà aquest dissabte 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. També es pot votar de forma telemàtica. La tècnica de participació de l’Ajuntament de Valls, Teresa Tomàs, recorda els requisits per poder votar.

Durant el novembre de 2021, es van celebrar sessions deliberatives sobre el Centre Històric, urbanisme, mobilitat i medi ambient, salut i esports, cultura, educació i oci, i serveis públics, dinamitzades per especialistes en participació ciutadana, que van servir per recollir algunes de les propostes col·lectives que ara formen part de la selecció final. A més, la ciutadania va poder presentar fins a un màxim de tres propostes a títol individual o familiar, amb les quals s’ha pogut completar la llista dels 39 projectes que ara han passat a la votació final.

PUBLICITAT