Seguint amb els actes de commemoració a Valls de l’any Francesc Català-Roca, en el centenari del seu naixement, el Museu de Valls dedica ara una mostra als fotògrafs contemporanis del seu temps, que vol posar en valor el fons fotogràfic del museu.

PUBLICITAT

A finals dels anys noranta el Museu de Valls va iniciar la seva col·lecció fotogràfica, que fins aleshores era inexistent. Diverses circumstàncies hi van confluir, la mort de Francesc Català-Roca, la donació d’imatges de Pere Català Roca i l’interès creixent per l’obra de Pere Català Pic, tant al país com a l’estranger. Tot plegat va fer veure la necessitat de tenir una bona representació de tots ells al fons propi del museu.

La col·lecció es va centrar en la nissaga dels fotògrafs Català, per la seva naixença a la ciutat de Valls, i a partir d’ells, ampliar-la cap als seus contemporanis. A hores d’ara el fons compta amb més de tres-centes imatges, amb un pes important de l’obra dels Català.

En la mostra que s’obre aquest divendres dia 22 d’abril, es presenta una selecció d’aquest fons, formada per un centenar d’imatges. L’exposició té cinc àmbits. El primer està format per instantànies de Francesc Català-Roca. El segon fa referència als fotògrafs que eren actius abans de la guerra. El tercer àmbit recull els fotògrafs de la seva generació, molts dels quals li van reconèixer el seu mestratge. Pilar Aymerich. I el quart el conformen els fotògrafs que a partir dels anys setanta van voler fer fotografia creativa, com Finalment es mostren alguns dels fotògrafs del Camp de Tarragona, amb obra al Museu.

L’exposició, d’accés lliure i gratuït, s’inaugura aquest divendres a les 20 h al Museu de Valls i es podrà visitar fins al 26 de juny, els dimarts de 17 a 20 h, de dimecres a dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

PUBLICITAT